LEGO Manufacturing Kft.

Cégünkről

Fő működési terület: Játékgyártás

Foglalkoztatottak száma: 2500 fő

Felsőfokú végzettségűek aránya: 20%

Honlap: http://www.lego.com/careers


Cégismertető

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport magántulajdonban lévő családi vállalkozás, amelynek a dániai Billundban van a székhelye. A cég még ma is a Kirk Kristiansen család tulajdonában van, amely 1932-ben alapította. A LEGO Csoport elkötelezett a gyermeki kreativitásnak a játékon és a tanuláson keresztül megvalósuló fejlesztése iránt. A világhírű LEGO® kockára alapozva a vállalat játékokat, élményeket és gyermekek oktatására alkalmas eszközöket kínál több mint 130 országban.

 

Nyíregyházán gyártjuk a jövő játékait!

A LEGO Csoport az utóbbi bő tíz évben rendkívüli mértékben növelte forgalmát világszerte, egyre nagyobb ugyanis a kereslet a minőségi és kreatív játékok iránt, amelyek megmozgatják a gyerekek és felnőttek fantáziáját egyaránt. A mi feladatunk a nyíregyházi gyárban abban áll, hogy megfeleljünk az igényeknek, és mindeközben szavatoljuk a lehető legjobb minőséget. Hiszen, ahogy a LEGO Csoport mottója az 1930-as évektől fogva fogalmaz: Csak a legjobb lehet elég jó.

 

Növekvő kapacitás

A családi tulajdonban lévő cégcsoport a piaci keresletnek megfelelően bővíti kapacitásait. A Nyíregyházán található ultramodern gyáregységet 2014 márciusában adták át, és azóta már teljes kihasználtsággal működik a mintegy 122 000 négyzetméteres komplexum. Olyannyira, hogy az átadás óta is folyamatosan fejlődik, újabb gyártócsarnokok, raktárak és egyéb épületek épülnek, további gépsorok kerülnek installálásra és új munkahelyek jönnek létre.

 

A műanyag granulátumtól a kész LEGO dobozig

Nyíregyházán a LEGO gyártás teljes folyamata megtalálható – a fröccsöntéstől a dekoráción át a csomagolásig. Már korábban is Nyíregyházán készült a DUPLO játékok túlnyomó többsége, ám az új gyár indulása óta LEGO késztermékeket is gyártunk. Itt készül például az LEGO Architecture termékcsalád, illetve a LEGO Juniors játékok.

Nálunk működik a régió legnagyobb automata magasraktár rendszere. Ez a két, 37 illetve 22 méter magas, 150 méter hosszú épület a maga polcrendszerével, robotizált daruival jól szimbolizálja, mennyire jövőbe mutató technológiát alkalmazunk. A raktárak mintegy 80 000 raklapnyi áru tárolására alkalmasak.

 

Helyi Közösségi Szerepvállalás

A LEGO gyár aktívan részt vesz közvetlen környezetének életében – számos olyan programot szervez a dolgozókkal közösen, amelyek valamilyen okból rászoruló vagy rossz körülmények között élő gyerekek életét segítik és teszik játékosabbá. A Helyi Közösségi Szerepvállalás program minden évben számos közösségi projektet, programot hajt végre.

 

Minden szempontból az építésről szól tehát a nyíregyházi LEGO gyár – amely munkáltatóként stabil hátteret, hosszú távú karrierlehetőséget, kiemelkedő juttatási csomagot és munkahelyi környezetet kínál dolgozóinak. Nyitott pozícióinkkal és a nálunk elérhető lehetőségekkel kapcsolatban látogasson el karrier-oldalunkra: www.lego.com/careers.

 

A LEGO Csoport - munkatársaink szerint 

„A legjobban az inspirál, hogy modern és világszínvonalú vállalati környezetben dolgozhatok. És nem utolsó sorban egy gyerekkori álmom is teljesült azzal, hogy én is részese lehetek a LEGO világának.” (Győri Dávid, Senior IT Manager)

 

Copyright - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2017