AVL

Cégünkről

Fő működési terület: Mérnöki tevékenység

Foglalkoztatottak száma: 250 fő

Felsőfokú végzettségűek aránya: 90%

Honlap: http://www.avl.com


Cégismertető

A járműipar folyamatosan és egyre gyorsuló ütemben fejlődik. Napjainkban már a következő évtizedek járműveinek alapjait készítjük elő. Ez a fejlődés a tudomány újabb és újabb területeire terjed ki, a műszaki értelmiség egyre nagyobb hányadát bevonva ebbe a folyamatba.

Az AVL mint a világ legnagyobb független hajtáslánc-fejlesztő vállalatcsoportja, közel 8500 alkalmazottjával és világszerte megtalálható speciális fékpadjaival egyik meghatározó hajtóereje ennek a technikai fejlődésnek.

A Budapesten dolgozó több, mint 250 fős szakembergárdánk munkája nemcsak az időhorizonton, hanem a motorok nagysága, felhasználása és üzemmódja területén is folyamatosan bővül. Mindennapi feladataink kiterjednek a legújabb személyautó motoroktól az ún. nagymotorokig, a közvetlen benzinbefecskendezéstől a hibrid és elektromos hajtásig, a kipufogógáz utókezeléstől a nyomatékváltókig.

Innovatív munkánkat olyan különleges fejlesztési feladatok fémjelzik, mint például: 

• új generációs hajó- és stabilmotorok tervezése, • szoftverek fejlesztése, • hibrid és elektromos hajtási rendszerek újítása, • üzemanyagcellák és akkumulátor egységek korszerűsítése, • motorok és járművek valós üzemvitelű szimulációja és tesztje, vagy • egyedi felhasználású haszonjármű motorok megalkotása.

Ez a High-end tevékenység meggyőződésünk szerint az egész magyar járműiparra kihatással van. Ennek erősítése érdekében elkötelezettek vagyunk abban, hogy tapasztalatainkat, munkamódszereinket és eredményeinket minél korábban megismertessük a jövő műszaki  értelmiségével. Ezért nemcsak a szakirányú felsőoktatás mindennapi oktató-munkájába kapcsolódunk be, hanem a fiatal mérnökjelöltek is biztosan számíthatnak hathatós szakmai támogatásunkra.

Copyright - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2017