Semilab Zrt.

Cégünkről

Fő működési terület: Mérőműszerek fejlesztése és gyártása

Foglalkoztatottak száma: 650 fő

Felsőfokú végzettségűek aránya: 65%

Honlap: http://www.semilab.hu


Cégismertető

Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő high-tech cége vagyunk. Mérőberendezéseket gyártunk és fejlesztünk, amelyek felhasználói a vezető mikrocsip-, memória-, kijelző- és napelemgyártók. Cégünk a félvezetők méréstechnikájának piacán a világon az 5., a napelemiparban pedig piacvezető. Szinte mindenkinek van olyan elektronikus eszköze, amelynek fejlesztésében vagy gyártásában használtak SEMILAB terméket!

Sikerünkhöz nélkülözhetetlen világszerte foglalkoztatott közel 600 munkatársunk hozzáértése és elhivatottsága, és az általuk végzett folyamatos kutató-fejlesztő munka. Kollegáink többsége fizikus, valamint villamos- és gépészmérnök. Munkájuk során szerteágazó tapasztalatra tesznek szert, hiszen kínálatunkban megtalálható a teljes napelemipari gyártási folyamat ellenőrzéséhez szükséges összes eszköz az alapanyag szennyezettségének, minőségének vizsgálatától a kész napelem hatásfokának méréséig, a mikroelektronikai alkalmazások köre pedig az alapanyag-vizsgálattól a főbb gyártásközi folyamatokig (epitaxiális és szigetelő rétegek növesztése, ionimplantáció, stb.) terjed. A technológiák elektromos és optikai elven alapulnak, döntő többségük roncsolás- és érintésmentes.

Kollégáinknak – Magyarországon egyedülálló módon – lehetőségük nyílik testközelből megismerni a mikroelektronikai- és a napelemipar legfejlettebb technológiáit, követni az iparágakban zajló változásokat és fejlesztéseket, illetve gyors választ kell adniuk a vásárlók felmerülő méréstechnikai szükségleteire. Feladataik széleskörűek: a mérőeszközök fejlesztésétől a gyártáson és az üzembe helyezésen át a technikai támogatásig tartó folyamat minden elemében részt vesznek. Ha kell, a világ bármely pontján önállóan és felelősen oldják meg feladataikat.

Copyright - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2017