Wienerberger

Cégünkről

Fő működési terület: építőanyag gyártás és értékesítés

Foglalkoztatottak száma: 650 fő

Felsőfokú végzettségűek aránya: 20%

Honlap: http://wienerberger.hu


Cégismertető

A Wienerberger cég, amelyet 1819-ben alapítottak Bécsben, a helyi osztrák téglagyártóból nemzetközi szintű építőanyag-gyártó csoporttá nőtte ki magát.. Ma a Wienerberger a világ legnagyobb téglagyártója, és Európában az első helyen van a tetőcserép szegmensben is. 1986 óta a gyártóhálózat 11-ről 230 üzemre bővült, ezek Európa 30 országában, Oroszországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Indiában működnek.

 

A Wienerberger 1990 óta van jelen Magyarországon, a konszern magyar leányvállalata, a Wienerberger zRt. a magyar téglapiac meghatározó szereplője. Az elmúlt 25 évben a vállalat több milliárd forint beruházást hajtott végre, hogy a magyarországi gyárakban a legmodernebb technológiával készülhessenek a termékek. A mind fontosabbá váló energiatudatos és környezetbarát építkezés alapjait a jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező falak és födémek adják – a Wienerberger automatizált gépsorokon készülő, innovatív Porotherm termékcsaládja egyedülállóan jó hőszigetelési értékekkel bír.

 

Gyáraink működtetéséhez és továbbfejlesztéséhez keresünk angolul vagy németül beszélő, frissen végzett gépész-, anyag-, energetikai- és villamosmérnököket – negyed- és ötödéves hallgatókat is várunk, számukra tanulmányaik befejezéséig ösztöndíjat biztosítunk. Az utánpótlás programban részt vevő fiatal mérnökök magyar és nemzetközi szakmai képzést, személyiségfejlesztő tréningeket és igény esetén lakhatási támogatást is kapnak. Célunk, hogy rövid időn belül az utánpótlás programban részt vevő fiatal mérnökök termelési vezetői munkakörökben dolgozzanak – valós lehetőség, hogy a most felvételre kerülők közül a legjobbak 5 éven belül akár gyárigazgatóként irányítsák gyárainkat.

 

Copyright - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2017