EDAG Hungary Kft.

Cégünkről

Fő működési terület: autóipari fejlesztés

Foglalkoztatottak száma: 220 fő

Felsőfokú végzettségűek aránya: 90%

Honlap: http://www.edag.hu


Cégismertető

Mi vagyunk a legmegfelelőbb szakemberek, ha járművek, gyártóberendezések fejlesztéséről vagy folyamatok optimalizálásáról beszélünk. Ha autóipari fejlesztésről van szó, a mi kollégáink azok, akik a mobilitást komplett összefüggéseiben értelmezik és kezelik. Fejlesztés szenvedéllyel. Ezek vagyunk mi.

Az EDAG Hungary Kft 1999-ben jött létre Győrben a német EDAG GmbH leányvállalataként. Az anyacég a világ legnagyobb független autóipari mérnöki irodája, mintegy 8000 munkatársat foglalkoztat a világon. Ma alig van olyan európai gyártású autó, amelynek valamelyik részét ne az EDAG munkatársai tervezték, fejlesztették volna. A mérnökök az autótervezés folyamatának bármely részébe be tudnak kapcsolódni, és már Győrben is dolgozik formatervező, termékfejlesztő, elektronikai fejlesztő, végeselem analízis és gyártóeszköz fejlesztő csoport. Az EDAG Hungary Győrben kétszáz munkatársat foglalkoztat.

Az autótervezés folyamatának bármelyik részébe képesek vagyunk bekapcsolódni, a formatervezéstől a gyártás elindításáig – akár “kulcsrakész” típusokat is meg tudjuk tervezni az autógyárak kérésére, megrendelésére. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy jelenleg alig van olyan európai gyártású autó, aminek valamelyik részét ne a mi vagy a világ valamelyik EDAG Irodájában található kollégák tervezték, fejlesztették volna.

A közel két évtizede történt győri irodaalapítás óta cégünk folyamatosan növelte mérnök kollégáinak számát, így az autótervezés komplex, szerteágazó folyamatából már öt önálló csoport található meg a Zrínyi utcai irodában: műszaki formatervezés, terméktervezés és konstrukció, elektrotechnikai és elektronikai fejlesztés, végeselem-analízis, valamint gyártóeszköz-fejlesztés.

Copyright - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2015