LuK Savaria Kft. (Schaeffler)

Cégünkről

Fő működési terület: autóipar, közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártása

Foglalkoztatottak száma: 3500 fő

Felsőfokú végzettségűek aránya: 20%

Honlap: http://www.schaeffler.hu


Cégismertető

A Schaeffler-csoport globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító. A legmagasabb minőség, a kimagasló technológia és a fejlett innovációs erő jelentik a Schaeffler-csoport tartós sikerének alapját. Motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensekkel és rendszerekkel, valamint a sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő és csúszócsapágy-megoldásaival a Schaeffler-csoport már napjainkban is döntő mértékben járul hozzá a „Holnap mobilitásához“. 2016-ban a technológiai vállalat mintegy 13,3 milliárd eurós árbevételt ért el. Közel 89.400 munkavállalójával a Schaeffler a világon az egyik legnagyobb családi tulajdonban lévő vállalat, mely több mint 50 országban telepített közel 170 gyárával olyan világméretű hálózattal rendelkezik, mely termelő üzemeket, kutatási és fejlesztési részleget és forgalmazó cégeket foglal magába. 

 A SCHAEFFLER SZOMBATHELYEN

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-ben 1997 novemberében indult meg a termelés. Munkavállalóink jelenlegi létszáma közel 3600 fő, amely a további technológiák és gyártósorok telepítésének következtében 2018-ban további 200 fővel emelkedhet.

Az egyenletesen magas gyártási minőségnek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően jelen pillanatban a világon minden tizedik új autó az LuK Savaria által gyártott kuplunggal és lendkerékkel kerül felszerelésre.

 

 

 

Copyright - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2017